Huisje, bootje, ziekenhuis

Toen wij in januari nadachten over waar we heen wilden op vakantie hadden we beide geen zin om een heel eind te moeten reizen. We wisten niet hoe het qua behandelingen zou gaan en dus besloten we in de buurt te blijven en boekten we een huisje op vakantiepark Giethoorn.

image

Op 27 juli was het zover, het regende pijpenstelen maar we hadden het gelijk erg naar ons zin. Bij ons huisje, type meerkoet, hoorde een elektrische sloep die we die dag natuurlijk gelijk uittesten. Het was maandag en dinsdag fris op het water en we zijn die dagen een aantal keer nat geregend maar wat hadden we het heerlijk!

Woensdag stond er een afspraak gepland in het ziekenhuis bij de perinatoloog. Vanwege mijn medicijngebruik werden wij daarheen verwezen voor een preconceptioneel advies. We hadden een goed gesprek, er ligt een duidelijk plan klaar voor als ik zwanger word. De medicijnen zijn wel getest op dieren en daarbij zijn na een zwangerschap geen afwijkingen aangetroffen, dit is positief maar geeft geen garanties dat dit ook geldt bij mensen. Een aantal vitamines wordt afgebroken door mijn medicijnen deze zullen waar nodig aangevuld worden. Ik kom onder strenge controle te staan bij de perinatoloog (gyneacoloog gespecialiseerd in zwangerschappen met een hoog risico)

Waar wij samen erg van schrokken is het feit dat de gezondheidsproblemen waarvoor ik de medicijnen moet gebruiken kunnen zorgen voor plotselinge sterfte van de baby. Ze hebben hier totaal geen grip op, het kan ineens toeslaan. Het enige wat ze kunnen doen om deze kans zo klein mogelijk te maken is de zwangerschap zo kort mogelijk te laten duren. Bij 37 weken zal de bevalling ingeleid worden.

Na dit gesprek van meer dan een uur reden we weer terug naar Giethoorn. Die avond en de dagen daarna speelde alles steeds weer door ons hoofd en beseften we steeds meer dat er hoe dan ook, wel of niet zwanger wordend, ontzettend spannende tijden aankomen. We hebben enorm genoten van de vakantie maar al onze zorgen namen we helaas wel mee. Soms werd ik hier boos van en dacht ik, hallo we hebben nu vakantie hoor, ik wil nu alleen maar met leuke dingen bezig zijn. Maar gevoelens kun je niet sturen, dat zou ook niet goed zijn trouwens.

image

Vrijdag 14 augustus de laatste dag van onze vakantie hebben we weer een afspraak bij de fertiliteitsarts en daarna zullen we waarschijnlijk snel starten met IUI. We leven hier erg naartoe eindelijk gaat er echt iets gebeuren. Met hopelijk snel een positief resultaat.

image

image

Tot die tijd gaan we nog genieten van de vakantie, samen lekkker thuis aanrommelen, leuke dingen doen, doen waar we zin in hebben.

Liefs, Henriëtte

Advertenties

4 gedachten over “Huisje, bootje, ziekenhuis

 1. Ik kan mij voorstellen dat er ontzettend veel door je hoofd spookt door dit alles. Het enige wat je kunt doen is vertrouwen hebben. Ik wens jullie veel sterkte. En wat klinkt dat vakantiehuisje leuk met zo’n sloepje erbij. Je foto’s zijn weer prachtig!!

  Liked by 1 persoon

 2. Wat ziet dat vakantiehuisje met sloepje er fantastisch uit! Kan helemaal zien dat jullie hebben genoten op het water, wat een leuke foto’s.
  Veel sterkte en succes de komende tijd! Hopelijk gebeurd er snel iets positiefs.
  Groetjes, Rensina

  Liked by 1 persoon

 3. Lieve Henriette,

  Wat heb je het mooi verwoord! Het is een heftige periode voor jullie met een rollercoaster van emoties! Ik zit zelf ook in een traject maar wel wat minder heftig volgens mij. Heb een chronische ziekte waarbij zwangerschap ook niet van zelfsprekend is en ook erg onzeker qua verloop. Dus weet hoe jullie je soms kunnen voelen. Heel veel succes en sterkte de komende tijd, ik zal voor jullie duimen. 😘

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s